Řidiče projíždějící centrem Loun čekají komplikace

Lucie Steklá 2023-07-18 09:08:47

Pivovarskou ulici na několik týdnů pro dopravu uzavřela rekonstrukce vodovodu.

Louny - Komplikace v dopravě doprovázejí od pondělí 10. července řidiče v historickém centru Loun.

Po uzavírce na části Mírového náměstí u budovy České spořitelny se dělníci přesunuli do Pivovarské ulice. O souvisejících dopravních omezeních informovala lounská radnice.

,,Děkujeme řidičům za trpělivost. Jsme rádi, že si vzali k srdci naše rady a parkují mimo centrum. Nekomplikují tím provoz na Mírovém náměstí. Tato složitá dopravní situace je kvůli rekonstrukci vodovodu, jehož stáří je šedesát tři let, a kanalizace. Kvůli korozi, prasklinám a poruchovosti je nutná rozsáhlá výměna, bez dopravních omezení to bohužel nejde,“ vysvětluje místostarosta Loun pro dopravu Pavel Csonka.

Pro řidiče, kteří i přes dopravní komplikace do centra vjedou, je připravena objízdná trasa. Ta je vedena (na mapě žlutě) od ulice Žatecká do ulice Beneše z Loun, dále ul. Česká či Mírové náměstí směrem do Hilbertovy. V případě dopravy od ul. Hilbertova (na mapě zeleně) bude nutné u budovy Městského úřadu Louny na Mírovém náměstí odbočit před ul. Pivovarská vlevo a dále pokračovat u lékárny na rohu do ul. Beneše z Loun, která po dobu realizace této etapy bude obousměrná (v úseku Mírové náměstí - Česká) či se vrátit zpět do ul. Hilbertova.

Ulice Pivovarská má být uzavřena do 15. září letošního roku. V celé části od budovy Městského úřadu Louny na Mírovém náměstí až po křižovatku s ulicí Žatecká a ulicí Beneše z Loun dochází k výměně vodovodu a kanalizace. Jedná se o třetí etapu rekonstrukce.

Poslední etapa je v plánu na přelomu září a října letošního roku. Investorem rekonstrukce kanalizace a vodovodu je Severočeská vodárenská společnost, nikoli město Louny. Zhotovitelem stavby je Metrostav DIZ. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video