Dobrodění pošestnácté a opět nezklamalo

Lucie Steklá 2023-07-21 09:17:00

Louny - Stalo se již tradicí, že jednu z červnových sobot hostí areál lounské restaurace Stromovka Dobrodění. Kulturně charitativní akce jako každý rok nabídla dětské odpoledne se soutěžemi a sportovními hrami, které jako loni opět výtečně zajistil tým uskupení V-pohybu.

,,Vystoupily děti z TK Luna, kouzelník Petr Přehnal, parádní historický šerm Bohemia Sanguis, k vidění a vyzkoušení byly krásné Velorexy, děti si mohly pod dohledem modelářů RC Modelář Dobroměřice vyzkoušet ovládání modelů sportovních bugin. V průběhu odpoledne předvedli záchranářskou techniku hasiči SDH Dobro-měřice, velké oblibě se již tradičně tě-šili dětský tatér a kadeřnice. Bublinář Michal připravil show s obřím bublifukem, tuto kreativní zábavu si poté vyzkoušely i děti. Stánek s malováním byl opět přizpůsoben pro menší i větší děti. Podvečer patřil výtečným divadelníkům z Koštic, kteří připravili kvalitní verzi známé filmové komedie Tři muži a nemluvně,“ přiblížil program úspěšného za organizátory Dobrodění Jakub Dolejš. V závěrečném hudebním bloku zahráli ročovští Dívka na léto, pokračovali Bedňáci, kteří se v Lounech představili po několika letech v novém složení. Jako pokaždé na Dobrodění následoval Paralet a večer vyvrcholil našláplou mladou skupinou Funkus.

V průběhu dne navštívily program téměř čtyři stovky dospělých příznivců a zhruba stejný počet dětí, které měly opět vstup zdarma. „Výtěžek letošního DOBRODĚNÍ, který podle předběžných odhadů přesáhne 65 tisíc korun, předáme rodinám dvou dívek se zdravotním postižením. Jednou z nich je tříletá Mia a druhou té-měř čtyřletá Eliška. Rodiny darovanou částku využijí na terapeutické, rehabilitační a léčebné procesy a pomůcky pro své dcery,“ uvedla jedna z organizátorek Petra Kubáčová. Členové pořádajícího spolku Dobroděj upřímně děkují za podporu a pomoc všem partnerům, zvláštní dík patří ,,domovské“ Restauraci Stromovka a Městu Louny a samozřejmě účinkujícím, účastníkům, návštěvníkům a sympatizantům.

Mezi pravidelné akce spolku patří také akce Dobroděj na kole - charitativní cyklistické jízdy. Příští rok plánují cestu z Jihlavy do Loun, kterou chtějí věnovat hlavně osvětě. Letos se ,,Dobrodějové“ vydali na kole na trasu 67 kilometrů dlouhou. Cyklovýlet a tedy další cesta Dobroděje na kole proběhla jako jednodenní z Loun přes Zichovec, Mutějovice a zpět do Loun. Virtuálně trasu s Dobroději pravidelně jezdí také klienti Domova pro seniory U Pramene v Lounech. (lus, doj)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video