Výtvarná díla zobrazují lounský kostel sv. Mikuláše

Lucie Steklá 2023-08-15 08:52:00

Chrám sv. Mikuláše na desítkách výtvarných děl nabízí ke zhlédnutí právě zmíněný Chrám sv. Mikuláše. Díla jsou výsledkem 1. ročníku soutěže vyhlášené kulturní komisí rady města Louny s názvem Chrám sv. Mikuláše v Lounech ve výtvarné tvorbě. ,,Do soutěže se sešlo téměř tři sta výtvarných prací od nejmenších dětí předškolního věku až po dospělé. Porota měla velice těžký úkol, vybrat ty nejlepší práce,“ řekla Jindřiška Riedlová.

Cílem soutěže bylo oslovit a zaujmout především děti a mládež a probudit v nich zájem o město Louny, o jeho historii a kulturní památky. Protože dominantou a chloubou města je chrám svatého Mikuláše, je první ročník soutěže věnován právě této významné kulturní památce v Lounech. Členy poroty hodnotící práce byli Michal Pehr, předseda KK RM Louny; Lukáš Hrabánek, děkan; Vladimír A. Hons; Jindřiška Riedlová, členka KK RM Louny; Soňa Racety, učitelka VO ZUŠ a Jana Marešová, učitelka VO ZUŠ. Výtvarné práce do prvního ročníku soutěže zaslali žáci z deseti mateřských škol, osmi škol základních, dvou středních škol, umělecké školy a dvou zájmových kroužků.

Na horním snímku návštěvníci kostela prohlížející si výstavu, dolní snímek je z vyhlášení výsledků výtvarné soutěže. Ocenění obdržely také učitelky ze škol a školek, které se s dětmi výtvarné výchově věnují. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video