Klubu E.F. je neuvěřitelné čtvrtstoletí

Ladislav Bába 2023-08-25 08:04:00

Louny - S Jiřím Ekrtem mě pojí dlouhodobé přátelství a v současné době i číslovka 25… On vede již dvacet pět let Klub E.F. a já píšu stejnou dobu městskou kroniku… Proto mi bylo ctí zaznamenat i tuto významnou událost.


Je to už dvacet pět let, kdy v Lounech vznikl Klub E. lementární F. antazie, soukromý výtvarný ateliér a škola volného času. Jeho zakladatelem je Jiří Ekrt a za tu dobu klubem prošla zhruba tisícovka členů. K této příležitosti se ve Vrchlického divadle uskutečnily hned dvě výstavy. Klubová s pracemi za poslední rok a druhá „velká“, která mapovala dobu pětadvaceti let. Popřát a zavzpomínat přišla řada bývalých členů, nechyběl pěvecký sbor Kvítek, hudební skupina Funkus a další příznivci klubu.

Při této příležitosti Jiří Ekrt připomněl i poslední dobu velké změny v Klubu: „V posledním pětiletí čelil náš Klubu třem výzvám, z nichž první dvě hraničily s jeho další existencí. První, spojenou s nevídanou pandemií covidu, se nám podařilo překonat i díky okamžitému založení internetové školy E.F., kdy jsme zadáváním samostatné tvořivé práce udrželi spojení s našimi členy a dětem pomohli vyplnit nenadálou přemíru volného času. Za toto ,,covidové“ období se nám sešlo na padesát pěkných prací. Druhou výzvu, která přišla na jaře minulého roku v podobě stěhování, jsme překonali jen díky nevšednímu pochopení přínosu naší existence a fandovství rodinných příslušníků a přátel. Třetí výzva byla už sice radostná, ale zároveň nesmírně obtížná a po všech stránkách náročná. Realizovat totální rekonstrukci vytipovaných prostor v rekordním čase čtyř měsíců tak, abychom stihli zápis do jubilejního 25. ročníku! Podařilo se díky nevšednímu nasazení pracovníků různých profesí, rodinných příslušníků a v neposlední řadě i dospělých členek Klubu, které se zúčastnily úklidových prací ve finiši před zápisem“.

A tak po všech starostech jak se stěhováním, tak i po dvou výstavách a nezbytném prázdninovém odpočinku se chystá další ročník. Zápis se uskuteční ve čtyřech středách v měsíci září, sledujte Press či FB stránky Klubu E.F., kde najdete podrobnější informace. Letošního roku bude otevřeno osm oborů od nejmenších až po dospěláky.

Text a foto: Ladislav Bába


Napsal(a): Ladislav Bába

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video