Archeologický průzkum pod D7 u Slaného může začít

Lucie Steklá 2023-09-01 07:59:05

Lounsko, Slánsko – V čase, kdy se budování úseků dálnice D7 na Lounsku – zkapacitnění obchvatu Loun a obchvat Panenského Týnce, uzavírá Ředitelství silnic a dálnic smlouvy na budování dalších úseků. Konkrétně nyní udělalo (ŘSD) další krok k prodloužení dálnice D7 kolem Slaného.

 Úseky u Loun by měly být zčásti zprovozněny ještě letos na podzim, zbylé části úseků příští rok. V době dokončení středočeské části D7 už by měl chybět k dokončení dálnice z Prahy do Německa jen obchvat Postoloprt, který se má stavět v letech 2025 až 2028.

V minulých dnech uzavřelo ŘSD smlouvu na archeologický průzkum. Podle veřejné smlouvy zakázku v ceně 94,26 milionu korun bez DPH získalo sdružení firmy Samson Praha, příspěvkové organizace Archeologické centrum Olomouc a obecně prospěšné společnosti Labrys.

Archeologové budou mít na terénní práce na sedmi kilometrech budoucí dálnice celkem devět měsíců, další dva roky pak mají na zpracování výsledků průzkumu. Úsek začíná u Knovíze a končí za mimoúrovňovou křižovatkou se silnicí I/16. ŘSD počítá se zahájením stavby příští rok. Zhruba 6,5 kilo-metru nové dálnice kolem Slaného vznikne rozšířením stávajícího dvoupruhového obchvatu města. Ten bude tvořit pravou polovinu dálnice, levou polovinu nechá ŘSD nově postavit. Mimo jiné to bude znamenat stavbu několika dálničních mostů a demolici některých budov. Předpokládané náklady činí 1,3 miliardy korun.

Práce probíhají o kousek dál, u Kněževsi. Na základě žádosti stavební firmy povolilo Ministerstvo dopravy prodloužení dopravního omezení, které je zavedeno v souvislosti s akcí „D7 MÚK Kněževes, přídatné pruhy. Dochází k prodloužení II. fáze, která má nově skončit 6. srpna. Původně měly být práce v této fázi realizace hotové do 15. července. Částečná uzavírka se týká části levého jízdního pruhu, pravého jízdního pruhu a zpevněné krajnice, resp. přídatného jízdního pruh v km 2,118–2,973 vpravo vč. nájezdové a výjezdové větve MÚK Kněževes (EXIT 3) vpravo. Důvodem jsou stavební práce na pravém mostu, výkopy a zemní práce. Provoz tedy bude i nadále bude veden v režimu 2+1/1 a po objízdné trase stanovené takto:

a) za uzavřenou nájezdovou větev MÚK Kněževes (EXIT 3) vpravo – silnice III/2405 – MÚK Kněževes (EXIT 3) – dálnice D7 (směr Praha) – silnice I/7 (ul. Lipská, směr Praha) – MÚK Letiště (EXIT 2 vč. místní komunikace ul. Aviatická) – silnice I/7 (ul. Lipská) – dálnice D7 (směr Chomutov).

b) za uzavřenou výjezdovou větev MÚK Kněževes (EXIT 3) vpravo – dálnice D7 (směr Chomutov) – MÚK Středokluky (EXIT 5 vč. sil. III/0078 a sil. III/0077) – dálnice D7 (směr Praha) – MÚK Kněževes (EXIT 3) a dále dle místní úpravy provozu. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video