Mladík přepadl babičku, hned ho chytili

Redakce 2023-09-22 11:47:00

Chomutov - V uplynulém týdnu přijali chomutovští policisté oznámení o přepadení ženy, které neznámý pachatel kolem půl jedenácté dopoledne odcizil kabelku.

K události došlo na sídlišti Kamenná, když se 74letá seniorka vracela z nákupu. Přitom si všimla, že za ní jde nějaký mladík. Ten ji vzápětí napadl s cílem získat její kabelku, kterou žena svírala pevně v ruce. Chvíli se s ní o tašku přetahoval, přitom paní strhl na zem a ona utrpěla drobné zranění. Muž pak s kabelkou, v níž byl kromě peněženky s hotovostí ve výši 800 korun také mobil a klíče, utekl. O kus dál si z peněženky vyndal peníze, další věci ho zřejmě nelákaly a nechal je pohozené na zemi.

Policisté, kteří od poškozené získali popis zmíněného muže, okamžitě začali po neznámém pachateli pátrat. Zajistili kamerové záznamy z okolí, přičemž na jednom z nich byl zachycen muž odpovídající popisu. Svou pozornost pak zaměřili na místa na sídlišti Zahradní, kde se často vyskytují problémové osoby, a vyplatilo se. Podezřelého spatřili vycházet z panelového domu. Když si všiml policistů, dal se na útěk. Ten však netrval dlouho a jakmile mu došlo, že je obklíčen, zůstal stát a ve 13 hodin byl zadržen.

Když policisté zadrženého ztotožnili, zjistili, že se jedná teprve o 16letého mladíka. U sebe měl ještě zbylé peníze z lupu (cca 500 korun), které nestačil utratit a policistům je vydal. Vyšetřovatel ho již obvinil ze spáchání provinění loupeže. Za tu hrozí v případě prokázání viny podle trestního zákoníku za normálních okolností až desetiletý trest, který se však u mladistvých ze zákona snižuje na polovinu.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

POŽADUJEME: vzdělánÍ zdravotnického směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou * finanční ohodnocení dle platných platových tarifů (10. platová třída/délka praxe) pro zdravotníky vč. zvláštního příplatku, příplatku za práci o víkendu a svátcích + odměny * 5 týdnů dovolené * příspěvek na dovolenou * příspěvek na penzijní pojištění * příspěvek na stravování * příspěvek na vitamíny a očkování * možnost dalšího vzdělávání. NÁSTUP IHNED
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video