Vlaky do Libochovic nahradí autobusy

Lucie Steklá 2024-04-09 19:48:11

Lounsko - Dlouhodobá výluka začala na železniční trati 114 v úseku mezi Libochovicemi, Louny a Postoloprty.

Důvodem je oprava trati zejména v úseku Louny – Radonice nad Ohří. Zakázku za 225 milionů korun získalo sdružení Strabag Rail a Monzas. Cílem stavby je především odstranění propadu rychlosti.

Výluka většiny vlaků bude v úseku Po-stoloprty – Libochovice. Veškerý provoz vlaků Českých drah z Libochovic do Postoloprt bude nahrazen autobusy a to až do 28. června. Podobné opa-tření chystá i GW Train Regio, které provozuje spěšné vlaky U52 ze Žatce do Ústí nad Labem. Tady nepojedou vlaky z Loun do Libochovic, u některých spojů je omezení i pro úsek Žatec – Louny, v některé dny také pro úsek Postoloprty – Louny.

,,Dojde k výměně kolejového svršku, strojnímu čištění kolejového lože, výměně poškozených pražců a defektoskopicky vadných a ojetých kolejnic a zřízení bezstykové koleje,“ popsala hlavní práce mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Kromě toho dojde k výměně osmi přejezdových konstrukcí a úpravě nástupišť na zastávkách Slavětín a Veltěže. Stavbaři navíc provedou sanaci mostů a propustků.

Výluka znamená komplikaci pro provoz jednotky Regionovy Českých drah Roudnice - Bříza, která nyní trať ne-může využít k jízdě do depa.

Výluka, která potrvá do 28. června, vyžaduje nasazení náhradní autobusové dopravy pro cestující, která nahradí vlaky linky U11 ve směru obou tras. Cestujícím bude také upřesněno, že během této doby nebudou moci přepravovat jízdní kola. Pro kočárky platí omezení v podobě dostupného místa ve voze. (red)(lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video