Sloučit školu se školkou radní odmítli

Pavel Macák 2013-03-28 00:32:00

Louny – Návrh na sloučení příspěvkových organizací Základní školy Přemyslovců a Mateřské školy Přemyslovců v Lounech, se kterým přišel do rady města ředitel základní školy Vlastimil Hubert, nenašel u radních podporu. Podle ředitele školy by bylo sloučení těchto zařízení zárukou toho, že by předškolní děti, které mateřskou školu navštěvují, automaticky přecházely do prvních tříd základní školy.

Tato vize ovšem není reálná. Rodiče předškoláků mají právo vybrat si pro ně školu, která jim co nejvíce vyhovuje jednak podle místa bydliště a také podle výsledků, jakých která škola dosahuje. „Ani nám se tento návrh pana ředitele nelíbil, už proto, že chce být nezávislou příspěvkovou organizací,“ uvedla ředitelka školky Eva Myslivcová a dodala, že je ráda, že rada města se sloučením nesouhlasila.
„Radní se domnívají, že je nutné, aby se poměry na základní škole stabilizovaly a postupně se zlepšilo jméno školy, aby o ní rodiče předškoláků projevili větší zájem,“ dodala mluvčí radnice Renáta Čapková.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video