Hasiči a záchranáři cvičili spolu

Veronika Salášková 2011-08-18 00:00:00

Žatec – Jednotka dobrovolných žateckých hasičů vyrazila minulou sobotu dopoledne k požáru ve starých štolách vedoucích ze zrušené vodárny směrem od Ráje k řece. V prostorách se podle hlášení nacházely i uvíznuté osoby. Naštěstí se jednalo o cvičení, které hasičům přichystali Záchranáři Žatec. Uvíznuté osoby hráli figuranti z řad zkušenějších záchranářů.

Hasiči s pomocí dýchací techniky vlezli do podzemních prostor, kde pro kouř nebylo vidět na pár desítek centimetrů před sebe, aby našli pohřešované. Když je vynesli ven, předali je záchranářům, kteří měli za úkol poskytnout jim první pomoc. Sami ošetřovaní bedlivě sledovali zdatnost svých mladších kolegů – pro nové členy to bylo první velké cvičení, při kterém takto v terénu spolupracovali s hasiči. Za úkol měli ošetřit přidušení kouřem, popáleniny a jeden z figurantů měl mít zraněnou páteř. Zachránění hráli své role skvěle a hasičům sdělili, že další lidé se ztratili v nedalekém lese. Jednotka je proto vyrazila v rojnici hledat. Záchranáři se tímto cvičením připravují na Mezinárodní cvičení záchranářů Rescue Patrol, které se bude konat v září v České Kamenici. Během pátku a neděle absolvovali mladí členové další zásahy simulující skutečné události, aby si dokázali poradit v jakékoli situaci.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video