Komise byla spokojena s využitím grantů

Pavel Macák 2011-08-30 01:11:00

Okres Louny – Prohlídku realizovaných projektů, na které poskytla společnost T-Mobile granty prostřednictvím Ústecká komunitní nadace, absolvovala minulý čtvrtek hodnotící komise, která vloni peníze žadatelům přidělovala.

„Rozdělovali jsme vloni jeden milion korun a žadatelů bylo přes šedesát. Zhruba třetině projektů z obcí a společenských organizací a seskupení byly peníze poskytnuty. Zajímalo nás, jak byly peníze použity. Proto jsme na některá místa zavítali,“ uvedla manažerka nadace pro vztah s dárci Kateřina Valešová.
První zastávka byla v Cítolibech, kam T-Mobile poskytla peníze na opravu věžních hodin na kostele a v předcházejících ročnících i na opravy barokních soch, které jsou rozmístěny v lokalitě městysu. Pochvalu členů komise zasloužilo také úsilí Panenského Týnce, kterému byl darován příspěvek na opravu vzácné hrobky Tuscany na místním hřbitově a kapličky na náměstí. Oba tyto projekty již byly dokončeny a nejenže tak byly zachráněny tyto stavby, ale podstatně se zlepšilo místo, kde stojí.
Dalším místem, které komise navštívila, bylo Lubenecko. Sem putovalo z nadace několik desítek tisíc korun na výrobu informačních tabulí, které byly rozmístěny na naučné stezce kolem Lubence. Pozitivní na tomto projektu bylo, že na přípravě tabulí se významně podíleli žáci zdejší školy. „Ocenění si zasloužilo sdružení na Záchranu kostela sv. Jiljí v Libyni, které již poněkolikáté dostalo od T-Mobile příspěvek, nejprve na opravu rozhledny na Vochlickém vrchu, ale také na opravu kostela, či zdi u místního hřbitova. Osobně obdivuji úsilí členů tohoto sdružení, kteří v této zapadlé vesničce zachraňují historické památky,“ řekl programový manažer nadace Petr Veselý. Členové komise rovněž zavítali do románského kostela sv. Jakuba Většího ve Vroutku, kde je ve věži nový zvon, na který rovněž nadace v předcházejícím ročníku přispěla částkou sto tisíc korun.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video