Lidé vytřídili tři tuny biologického odpadu

Lucie Steklá 2016-11-06 00:52:00

Louny (lus, jar) Druhá sběrová sobota biologicky rozložitelného odpadu proběhla v Lounech. Občané měli možnost odevzdat biologicky rozložitelný odpad do sedmi velkoobjemových kontejnerů, které byly rozmístěny po městě. Novinkou, oproti jarnímu termínu, byla specializovaná obsluha u každého kontejneru, která dohlížela na ukládaný odpad. „Tento systém se nám velice osvědčil a máme v plánu jej ponechat i pro další termíny sběru biologicky rozložitelného odpadu,“ uvedla k novince Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku Městského úřadu v Lounech. S dohledem nad ukládaným odpadem pomáhali také strážníci Městské policie v Lounech. Během jarního termínu svozu bylo do kontejnerů uloženo 3,43 tun odpadu, přičemž pětačtyřicet procent tvořily jiné složky (objemný odpad) než biologicky rozložitelný odpad. Při podzimním svozu byl již v kontejnerech pouze biologicky rozložitelný odpad a to hlavně díky zavedení systému obsluhy u jednotlivých kontejnerových stání.

Celkem bylo v podzimním termínu uloženo 3,19 tun biologicky rozložitelného odpadu. „Mimořádný svoz pokládám za úspěšný a při řešení problematiky odstraňování bioodpadu v Lounech oceňuji shodu, spolupráci a koordinovaný postup rady města, komise pro životní prostředí a odboru správy majetku,“ dodal ke svozu předseda komise pro životní prostředí Milan Skula. Do kontejnerů lidé nejčastěji odkládali zahradní odpad, trávu, listí, plody a drobný dřevní odpad. Biologicky rozložitelný obsah kontejnerů je svážen do kompostárny společnosti Marius Pedersen v Chudeřicích. V kompostárně je veškerý bioodpad zpracováván pro výrobu kompostu a následně je aplikován na plochy zdevastované hornickou činností nebo při tvorbě okrasných zahrad a parků.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video