Aleš Stroukal vydal další knihu: Inspiraci k humoreskám čerpal mezi pojišťováky

Iveta Drlíková 2016-11-20 00:44:00

Žatec (id) Pokud bychom psaní literatury přirovnali k početí a výchově dětí, tak žatecký spisovatel Aleš Stroukal je velmi plodným a starostlivým otcem. V těchto dnech mu totiž vyšla již dvanáctá kniha s názvem Náš (ne)pojištěný život. Kolekci humorných povídek dopsal v červnu letošního roku a pak už se snažil postavit dalšího „potomka“ na vlastní nohy a vypustit ho s čistým svědomím do světa. Naštěstí na to nebyl sám. Pomohla mu rodina, kamarádi, přátelé i řada firem, a tak se jeho nejnovější titul mohl objevit na knižních pultech ještě do konce letošního roku. V Žatci je kniha k dostání třeba v prodejně na náměstí Svobody, zájemci si ji mohou pořídit také přímo od autora, stačí mu zavolat na 602 128 079, nebo Aleše kontaktovat na ales@stroukal.cz.

Jak již název napovídá, žatecký spisovatel čerpal tentokrát inspiraci v prostředí jemu důvěrně známém, v oboru pojišťovnictví, kterému se profesně věnuje více jak dvacet let. O Alešovi je známé, že pracuje na několika literárních frontách zároveň, ale letos prý uzrál ten správný čas vydat povídky, které spojuje právě tohle téma. Do výběru jich nakonec zařadil jen devatenáct plus nultou, ale jak sám říká, materiálu na případně pokračování má ještě plný šuplík. Novou knihu, včetně obálky, vyšperkoval vtipnými obrázky žatecký kreslíř Tomi Reida. Ten vytvořil i dvě karikatury samotného autora, které v novotou vonící publikaci také najdeme. Obálku graficky zpracoval spisovatelův syn Dominik, knihu vydala žatecká společnost Ohře Media.
„Profese pojišťováka patří v české, moravské, slezské, chodské, valašské i lupulínské kotlině k těm nejméně uznávaným. Hůř je na tom v dnešní době snad jen poslanec v parlamentu, senátor nebo člen vlády. Možná ještě exekutor a městský policista, ale ti jsou lidem nepříjemní jinak, než výše jmenovaní. Je to zcela jistě tím, že někteří politici a někteří pojišťovací poradci, agenti, finanční poradci nebo makléři, jak se dnes nazývají, lidem lžou,“ glosuje vtipně autor v úvodu své knihy vztah veřejnosti k nepříliš oblíbenému cechu. Na dalších stránkách pak prozrazuje i něco ze svého soukromí. Čtenář se tam třeba dozví, jak se rozevlátý rocker k této málo uznávané profesi vlastně dostal, a pak se už může začíst do vtipných povídek, které jsou pro nadcházející chladné večery jako stvořené.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video