Prezident střílel z útočné pušky, v Podbořanech debatoval s lidmi

Lucie Steklá 2016-11-29 12:46:00

Okres Louny – Třetí a současně poslední den pobytu v Ústeckém kraji zavítal prezident České republiky Miloš Zeman do okresu Louny. Dopoledne zhlédl ukázku žateckých vojáků na střelnici ve Vršovicích u Loun, po poledni zamířil do Podbořan.

Na armádní střelnici ručních zbraní ve Vršovicích, která je součástí 41. mechanizovaného praporu 4. brigády rychlého nasazení ze Žatce, si prezident vyzkoušel střelbu útočnou puškou na terč a mířil skvěle.
Pálil útočnou puškou Bren na zkrácenou vzdálenost patnácti metrů, vojáci terč mívají ve vzdálenosti sto metrů. Prezident Zeman si vystřelil jednou. Terč s namalovanou figurínou zasáhl do oblasti břicha. Pušku vzali do ruky i Zemanův kancléř Vratislav Mynář a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, oba stiskli spoušť celkem třikrát. Shodně se trefili do oblasti hrudníku. „Střílelo se mi dobře, neměl jsem žádnou konkrétní představu osoby, na kterou střílím. Zásah, jak jste sami viděli, byl smrtelný,“ řekl prezident, který není majitelem zbrojního průkazu. „Zbrojní průkaz má moje žena a stačí jeden zbrojní průkaz v naší rodině,“ dodal. Po besedě s vojáky se pak prezident s doprovodem přesunul do Podbořan.
Tam třídenní návštěvu kraje zakončil po setkání s místními zastupiteli a občany tiskovou konferencí. Po přivítání prezidenta a hejtmana starostou Radkem Reindlem se konalo setkání s představiteli města Podbořany a starosty okolních obcí. Na ně navázalo setkání s občany na Masarykově náměstí. Prezident v závěru setkání dekoroval prapor města pamětní stuhou a připojil svůj podpis do městské pamětní knihy.  „Vážím si toho, že pan prezident věnuje našemu kraji pozornost a snaží se pomoci s řešením našich problémů.  Těším se, že ještě do konce jeho volebního období ho budeme moci v našem kraji uvítat ještě jednou a ukázat mu další nádherná místa našeho kraje,“ řekl při zahájení tiskové konference k ukončení návštěvy Oldřich Bubeníček. Novináři se zajímali o aktuální otázky vnitřní i zahraniční politiky. „Děkuji hostitelům, zejména hejtmanovi, za bezchybnou organizaci celé třídenní návštěvy a za příjemnou atmosféru při setkáních s představiteli firem, měst a obcí a jejich občany,“ uvedl před novináři prezident a vyzdvihl město Krupka, které ho při jeho návštěvě velmi zaujalo. Novináři se zajímali o aktuální otázky vnitřní i zahraniční politiky. Hejtman a prezident naznačili, že příští návštěva hlavy státu by se mohla uskutečnit příští rok v září, kdy by rád vzhledem k příznivému ročnímu období navštívil i místa v Krušných horách a na Šluknovsku.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video