Cyklisté budou mít zelenou

Pavel Macák 2011-11-07 00:01:00

Louny – Pro zvýšení bezpečnosti jízdy na kolech ve městě Louny a větší možnosti využívat kolo jako nejefektivnější dopravní prostředek v městském dopravním systému, rozhodlo vedení města upravit v příštím a následujících dvou letech dopravní značení v jednosměrných ulicích, pěších a obytných zónách tak, aby cyklisté mohli městem bezpečně projíždět bez jakéhokoliv omezení.

„Návrhy umožní obousměrný provoz cyklistů ve spojení s jednosměrným provozem ostatních vozidel v ulicích a dále smíšený provoz chodců a cyklistů na chodnících a v pěších zónách. Předpokládáme, že značení bude pouze svislými dopravními značkami a bude se instalovat postupně z hlediska schváleného rozpočtu města,“ uvedla Iva Makeriusová a tajemnice úřadu Renáta Čapková k tomu dodala, že se ročně bude jednat o zhruba sto tisíc korun, které do dopravního značení budou investovány. V příštím roce by měly být dopravními značkami označeny ulice Jungmannova, E. Filly, Sladkovského, Frotzlova, Sportovní, Přemyslovců a Pražská pěší zóna.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video