Peníze ze vstupného zatím nedorazily. Na kraji mají dost času

Pavel Macák 2011-12-02 00:01:00

Panenský Týnec – Rozpočet městysu Panenský Týnec bude schvalován až v únoru příštího roku. Zastupitelstvo by v prosinci mělo schvalovat zatím jen provizorium. „Je to u nás obvyklý postup. Konečný návrh rozpočtu se bude sestavovat až na přelomu roku a v lednu. Předpokládáme, že bude zhruba ve stejné výši jako ten letošní, tedy příjmy a výdaje se budou pohybovat asi ve výši 6,1 milionu korun,“ uvedl starosta Petr Bárta.

Aby se alespoň částečně zvýšila příjmová stránka, zvažují v Panenském Týnci, že budou vybírat vstupné za vstup do nedostavěného chrámu. Podle starosty je o tuto nezvyklou památku ze strany turistů velký zájem a jsou víkendy, že sem přijde několik set lidí.
Také nás mrzí, že pořadatelé Open air festivalu nerespektují naší vyhlášku o poplatku ze vstupného a za letošní rok jsme od nich nedostali ani korunu, i když se mělo jednat asi o tři sta tisíc,“ řekl starosta Bárta. Není sám, kdo na peníze od pořadatele festivalu čeká. Stejnou vyhlášku o místním poplatku ze vstupného má i obec Úherce, na jejímž katastru se letiště, které nyní patří ministerstvu dopravy a je pronajato Aeroklubu Panenský Týnec, nachází. Ani tato obec žádné poplatky ze vstupného zatím nedostala, i když částka měla být splatná do 30 dnů od skončení akce. Přesněji řečeno nedostala ani pět procent ze vstupného nebo ani paušální částku 120 tisíc korun podle platné vyhlášky.
Tento problém dal Panenský Týnec k řešení v dubnu letošního roku na Krajský úřad Ústeckého kraje, ale od té doby jsme žádné rozřešení z jejich strany nedostali. Když jsem vznesl dotaz na příslušnou pracovnici, dostal jsem odpověď, že mi nemůže nic říci,“ uvedl starosta Úherce Aleš Černý.
S vyplacením poplatku ze vstupného nemá pořadatel festivalu údajně žádný problém. Jak nám řekl produkční této akce Petr Kovář, vše se zdržuje na krajském úřadu. Snažíme se, abychom zde fungovali na přátelské bázi a nemáme nic proti tomu, abychom poplatek zaplatili, ale do doby než bude rozhodnuto, kolik které obci podle využívané plochy letiště máme dát peněz, nemůžeme ze zákona nic uhradit.“

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video