Skládka v Libčevsi konečně zmizela. Tuny odpadu odvezly kamiony zpátky do Německa

Pavel Macák 2011-12-09 00:00:00

Libčeves – Obyvatelé Libčevsi a okolí si konečně oddychli. Haldy plastů, gumy a dalšího odpadu, které sem do prázdné silážní jámy navozili „přátelé“ z Německa byly minulý týden po dlouhých tahanicích odvezeny zpět do jejich země. Jednalo se o několik desítek tu, které sem německá firma navezla, coby speciální palivo. Daleko od pravdy nebyla. Skládka totiž, patrně díky žhářům, skutečně několikrát vzplála a byla postrachem pro okolí.

Firma Alfa Green Power, která do bývalého zemědělského areálu odpad navezla na začátku března, dostala od České inspekce životního prostředí pokutu ve výši jeden milion korun.
„Skládka byla pro nás černou můrou. Každou chvíli jsme čekali, že ji zase někdo zapálí. Konečně je pryč. Asi před čtrnácti dny přijelo pětkrát po sobě devět kamionů a následující týden dorazilo ve dvou dnech vždy pět kamionů. Zbyla zde ještě malá hromádka, pro kterou přijel minulý čtvrtek už jen jeden kamion,” popsal odvoz starosta Tomáš Ekrt.
Teprve v listopadu ministerstvo životního prostředí s německou stranu dohodlo odvoz odpadu. „Němci si nepřáli medializovat, že svůj odpad od nás odvážejí, a proto jsme o tom informovali až v těchto dnech. Nyní budeme řešit, co bude s areálem, který vlastní soukromá společnost. Rozhodně zde nechceme další skládku,” dodal Ekrt.
Libčeves je pro podobné podnikavce s odpadem asi magickým místem, protože nelegálně sem odpad z Německa dovezli již v roce 2006.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video