Zlatokopové v našich městech nejsou

Pavel Macák 2011-12-14 00:00:00

Louny, Postoloprty – Podle zákona neuvolnění zastupitelé nedostávají za svou práci odvedenou pro město standardní mzdu na rozdíl od uvolněných zastupitelů, kteří se po svém zvolení stali zaměstnanci úřadu. Od radnice dostávají jen zhruba dvoutisícovou odměnu měsíčně a ne všichni o náhradu ušlého zisku žádají, jako je tomu například na některých radnicích v Praze, ale i dalších městech a obcích. Například někteří neuvolnění zastupitelé Prahy 5 požadují výplatu ušlého zisku ze svého podnikání ve výši až tři sta tisíc korun ročně! Ale jsou i další zastupitelstva, kde tyto náhrady jdou do několika desítek tisíc korun.

Zeptali jsme se proto na radnicích v Lounech a Postoloprtech, zda zde mají podobné zastupitele, kteří si nárokují ušlý zisk v souvislosti se svým podnikáním, protože například byli přítomni na jednání zastupitelstva nebo plnili úkoly související s jejich zastupitelskou činností?  Jak jsme byli ubezpečeni ani v jednom či druhém městě podobní „zlatokopové“ nejsou a neplundrují tak městský rozpočet.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video