Dělníci v Cítolibech zaplesají. Opraví jim dům

Pavel Macák 2011-12-19 00:15:00

Cítoliby – V pondělí 12. prosince se sešli zastupitelé městysu Cítoliby na sedmém zasedání, aby projednali a schválili návrh rozpočtu na příští rok a rozpočtový výhled na období let 2012 až2017. Schvalovány byly změny ceníku za odvoz odpadu, který bude platit od 1. ledna a obecní vyhláška o místních poplatcích za provozování výherních hracích automatů.

Rozpočet na příští rok vychází ze schváleného rozpočtového výhledu, který byl stanoven na stávající volební období a následně byl upraven přijatými rozhodnutími zastupitelstva. Bude výrazně schodkový, když předpokládané příjmy, které byly kráceny o dvacet procent, stejně jako v letošním roce, by měly dosáhnout jen 7 774 000 Kč. Naproti tomu výdaje budou ve výši 18 796 000 Kč.
„V návrhu rozpočtu je zahrnuta investiční akce „Oprava hlavního sálu Dělnického domu“ s celkovou maximální
možnou výše investice 11 mil. Kč, o čemž rozhodlo nedávné zastupitelstvo. Z ostatních finančně náročných akcí v rozpočtu je ponecháno 100 tis. Kč na pořízení veřejného osvětlení v nových zástavbách rodinných domů a 180 tis. Kč na pořízení nového územního plánu,“ uvedl starosta Petr Jindřich.
Rozdíl v rozpočtu 11 022 000 Kč tedy bude plně kryt jednak z rezervního fondu, dotací a čerpáním úvěru, který schválilo zastupitelstvo, když se rozhodlo o opravě Dělnického domu.
„Provozní výdaje jsou uvedeny v nejnižší možné míře dle letošní skutečnosti. Nebylo ani počítáno s možným
nárůstem nákladů v důsledku inflace. Výše příspěvků pro Sdružení dobrovolných hasičů a SK Cítoliby bude jen mírně navýšena a příspěvek pro ZŠ a MŠ Cítoliby je ve stejné výši jako v roce 2011. Do rozpočtu byly dále zahrnuty i náklady na pracovní místo romské terénní pracovnice, pečovatelky a pracovníků VPP, které jsou z velké části pokryty dotačními tituly a jednotlivé požadavky spolků a zájmových skupin ohledně příspěvků na kulturní, společenské a sportovní akce,“ dodal starosta.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video