Maloměstské tahanice o suché z nosu pokračují

Pavel Macák 2012-01-18 00:01:00

Louny – Již volební výsledky do městského zastupitelstva v Lounech v říjnu 2010 nevěstily nic dobrého pro zdejší politickou scénu. Volby sice vyhrála ODS, ale jen těsně se sedmi křesly v zastupitelstvu, dalších šest míst obsadila ČSSD, pět zastupitelů je z Unie pro sport a zdraví, tři hlasy dostala TOP 09, dva Koalice pro Louny (KDU ČSL a Strana zelených) a komunisté tentokrát získali jen šest křesel. Kdyby se něco takového stalo těsně po sametové revoluci a v několika následných volebních obdobích, nebylo by o čem mluvit. Tehdy se totiž zastupitelé dokázali na důležitých věcech, které posouvaly život ve městě kupředu, vcelku dohodnout. Bylo to z přesvědčení, že nejdůležitější a podstatný je zájem města a pak teprve „nějaké“ politické přesvědčení. Jistě, velký podíl na tom měla tehdejší společenská atmosféra a bezesporu osobnost tehdejšího starosty Emila Volkmanna, který dokázal v letech 1990 až 2003 svým jednáním otupit jakékoliv politikaření.

Dnes, myslím tím současné složení zastupitelstva, si někteří pánové nevidí do úst a myslí si, že svými rádoby politikářskými ambicemi spasí lounský svět. Egocentrismus z nich doslova čiší, a jestli tím prospívají městu a jeho okolním obcím, o tom patrně ani moc nepřemýšlí.
Koalice, která byla seskupena po volbách zejména proto, aby se zvolilo vedení města, se nyní rozpadla. Údajně proto, že vyšuměla. Tím se ovšem zastupitelstvo sesypalo jako domeček z karet. Opět to nahrálo těm „ambiciózním“, kteří touží po nějaké moci, i když na veřejnosti se tváří, jako že jim o to skutečně nejde. Volební seskupení Koalice pro Louny se rozhodlo nejen odejít z povolební koalice s ODS a ČSSD, ale rozhodlo se, i navrhnout odvolání starosty a místostarosty a vyvolání nových voleb na tato uvolněná místa. No dejme tomu, ale co dál? Existuje ve stávajícím zastupitelstvu někdo, kdo by byl vhodným kandidátem na tyto posty? Možná existuje, ale ti vhodní, kteří by mohli město vést, tato křesla odmítli již po komunálních volbách, protože mají své vlastní podnikatelské či zaměstnanecké ambice a ti ostatní na to většinou nemají.
Nyní se zuřivě jedná v stranických klubech, konají se utajené schůzky a opět se rozehrávají politické partie. „My rozhodně nepůjdeme s těmi…My máme podmínky…My toho nebo toho nechceme…atd.“ Maloměstská tahanice o suché z nosu, při které se na občany určitě nemyslí.


Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video