Čechovi vezou zlato a stříbro z republikového šampionátu

Lucie Steklá 2019-12-04 12:43:00

Louny, Ústí nad Labem (lus) Dvě medaile přivezli lounští tanečníci Kateřina a Martin Čechovi z Mistrovství České republiky, které se konalo 2. listopadu v Ústí nad Labem. Šampionátu se zúčastnilo třiadvacet párů, přičemž byl počet párů na MČR omezený a páry se musejí nominovat.

Čechovi tančili letos poprvé v kategorii senior, vloni soutěžili ještě v kategorii dospělých. A víkend to pro lounské tanečníky klubu Fénix byl úspěšný, Kateřina a Martin přivezli první místo ve standardních tancích a také titul vicemistrů v kombinaci deseti tanců. Přidali ještě devátou příčku v tancích latinských. „Bylo to super stát s pohárem na stupních vítězů. Když se hrála hymna, to bylo úplně „top“,“ řekl s hrdostí a nadšením Martin Čech. Do tance dávají manželé Čechovi strašně moc energie. „Když jsou vidět výsledky, ještě nám to energii dodá,“ řekl tanečník.

V posledních týdnech Čechovi soutěžili každý víkend, navíc vyhráli dvě mezinárodní soutěže. V republikovém žebříčku jsou nyní první ve standardních tancích, devátí v lati-ně, v kombinaci deseti tanců jim patří také první místo. Po soutěžích 17. listopadu jsou desátí ve světovém žebříčku ve standardních tancích, a chtějí ještě výš! Další soutěže je čekají po novém roce, 7. února mistrovství světa standardních tanců (Belgie), o týden později MS v desetitancích (Franice). Před světovým šampionátem chtějí „na roztančení“ stihnout ještě několik soutěží. Úspěšní tanečníci trénují denně, až pět hodin, průměrně jsou to tři hodiny denně. K tomu navíc trénují „nastupující generaci“ mladých tanečníků.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video