Na komunikace a chodníky víc peněz

Pavel Macák 2012-07-06 10:59:00

Louny – Pozitivní informací ze zasedání městského zastupitelstva v Lounech, které se konalo minulé pondělí, je skutečnost, že byl schválen návrh investiční komise rady města na úpravu investičního rozpočtu pro letošní rok. Peněz je samozřejmě málo na to, aby mohla být splněna všechna přání, ale hlavně nutné investice z kategorie větších oprav komunikací a chodníků ve městě. Přesto se členům komise podařilo najít řešení, které by zvětšilo plánovaný balíček v celkovém rozpočtu města určený v letošním roce na tyto opravy z původních 1,7 milionu na 2,99 milionu korun.

„Na opravu vytipovaných komunikací mělo být původně vyčleněno půl milionu korun a na rekonstrukci chodníků 1,2 milionu korun. Na jednání komise jsme nakonec navrhli rozšíření o opravu ulic Sokolovská a Haškova a na původně i nově navržené akce byla vypsána výběrová řízení. Po jejich ukončení činila nabídková cena vítězného uchazeče 2,99 milionu korun. Na krytí navýšených výdajů jsme navrhli zapojit rezervy na havárie a projekty,“ objasnil předseda investiční komise Jan Kerner.
Letos by se tedy měla opravit vozovka v ulici Kpt. Nálepky a Sokolovská – Haškova a chodníky v ulicích Smetanova, 17. listopadu, V Domcích, Pionýrů, Vladimirská, Lipová, U Pramene a v Brloze před čp. 20, 56 a 19.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video