Parkování v centru Loun zdražilo

Lucie Steklá 2023-08-24 09:01:00

Louny - O deset korun více než doposud platí řidiči za hodinu parkování na lounském Mírovém náměstí. Radnice sjednotila ceny po městě. Tímto krokem chce mimo jiné šoféry motivovat, aby pro dlouhodobé stání využívali hlavně parkoviště mimo centrum. Již několik týdnů se platí se také na parkovišti v Husově ulici u nově vznikajicího nákupního centra.

Řidiči využívající parkoviště se závorou na Mírovém náměstí mají první půl hodinu zdarma, druhou půl hodinu platí dvacet korun, za každou další započatou hodinu zaplatí korun třicet. Nový ceník platí již od 1. července.

Na lounském centrálním náměstí tedy došlo ke zdražení parkovného od druhé hodiny parkování za každou další započatou hodinu o desetikorunu. Novinkou je také ceník parkovného se závorovým systémem v ulici Husova. Na tomto parkovišti je první hodina zdarma.

Druhá hodina je na parkovišti v Husově ulici za dvacet korun a každá další započatá hodina za třicet korun,“ uvedl mluvčí radnice Marcel Mihalik.

Parkoviště v Husově slouží přes den pro zákazníky místních obchodů, veer přednostně pro občanům sídliště.

Důvody pro zdražování parkovného jsou dva. Obavy, aby dlouhodobě zaparkovaná auta neblokovala parkoviště a nezahltila centrum. Sjednocení cen za parkování se stane pro řidiče předvídatelné jak na parkovišti se závorou v ulici Husova, tak na parkovišti na náměstí, nebude matoucí. ,,Řidiče také chceme motivovat, aby pro dlouhodobé stání vozidel využívali parkoviště mimo historické centrum,” vysvětlil Marcel Mihalik. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video