Starosta: Problémy jsou jen s Romy přistěhovalci

Pavel Macák 2011-08-23 00:00:00

Cítoliby – Tři roky již pracuje v Cítolibech romská terénní pracovnice, která navázala styk s místní komunitou. Ta zde čítá asi sto sedmdesát osob. „Její práce si velice vážíme a je možné říci, že její působení se opravdu projevilo. V těchto letních měsících je bohužel dlouhodobě nemocná a i to bylo na chování romské komunity znát. Těžce nám chyběla, naštěstí má opět nastoupit v září,“ uvedl starosta Petr Jindřich.

Terénní pracovnice Květa Skopcová pomáhala Romům při řešení jejich problémů, při hledání zaměstnání, dbala na docházku dětí do školy, hygienické návyky, vyřizování na úřadech, pomoc při zajišťování zlepšení bytové kultury, úklid kolem domů a v domech, sledovala práva a povinnosti občanů a podobně. Městys na její mzdu dostává od Úřadu vlády stotisícovou dotaci, ale další peníze musí poskytnout ze svého rozpočtu. „Rozhodně to nejsou vyhozené peníze. Tato činnost je potřebná,“ řekl starosta. Problém je v tom, že Romové se v bytovkách, které nepatří městysu, ale jsou jim pronajímány vlastníkem domu, se neustále mění a jsou s nimi velké potíže. Dopouštějí se trestního jednání a na veřejnosti se nechovají jako civilizovaní lidé. „O Romech, starousedlících, kteří zde žijí již několik desítek let, vůbec nevíme. Většinou jsou zaměstnaní a chovají se jako všichni ostatní,“dodal.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video