Seniorům v Podbořanech přišli na pomoc profesionální vojáci

Alla Želinská 2020-10-26 20:11:00

V domově pro seniory v Podbořanech se minulý týden objevila nákaza covid-19. A to jak u zaměstnanců, tak klientů. Třetina pracovníků musela zůstat doma, do péče o seniory se zapojili dobrovolníci, od tohoto pondělí pak i profesionální vojáci.

„Dnes a zítra probíhá druhé kolo plošného testování zaměstnanců a obyvatel Domova. Výsledky budou k dispozici pravděpodobně ve středu 28. října. Postupně se vrací zaměstnanci z povinné karantény zpět do práce. Průběh onemocnění u obyvatel Domova je i nadále poměrně příznivý,“ uvedl v pondělí ředitel domova pro seniory Kamil Hajný.

K týmu kmenových zaměstnanců, dobrovolníků a studentů sociálních škol v pondělí 26. října se připojilo na výpomoc celkem dvanáct profesionálních vojáků ze žatecké posádky. „Dnes se k našemu týmu připojilo 12 profesionálních vojáků ze žateckého 41. mechanizovaného pluku. Po jejich předchozím proškolení o používání ochranných prostředků (školil specialista z Centra biologické ochrany Těchonín) a seznámení s provozem Domova nastoupili do přímé péče pod dohledem odborného personálu," dodal Hajný.

Od pondělí tedy v podbořanském domově seniorů pomáhají i vojáci, kteří zajišťují pomocné práce pod dohledem odborného personálu. Především se jedná o pomoc při zajišťování manipulace s imobilními klienty, nácvik chůze, pomoc při podávání stravy, zajištění hygieny, úklid, podávání jídel a tak dále. „Touto cestou děkujeme za pomoc Armádě ČR – profesionálním vojákům ze 41. mechanizovaného pluku ze Žatce, všem dobrovolníkům a zájemcům, kteří chtějí pomoci, zřizovateli, podbořanské lékárně U zlatého anděla a speciální poděkování patří především všem zaměstnancům Domova! Děkujeme všem za podporu,“ poděkoval Kamil Hajný.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video