Očkovací centrum v Podbořanech se připravuje na provoz

Alla Želinská 2021-03-14 10:30:00

Na očkování jsou připraveni i praktičtí lékaři v okolí. Čeká se na vakcíny.

V Podbořanech se staví očkovací centrum – v prostorách Domova pro seniory. „Do jednoho – dvou týdnů by mělo být očkovací místo oficiálně schváleno krajským úřadem, kupujeme stoly, židle, počítače a telefony pro administrativní část očkovacího centra, které zajistí město. Objednány byly také stavební úpravy. VZP má od kraje nahlášeno, že má s firmou Chirurgie Nabbout s.r.o. uzavřít smlouvu. Podle slov MUDr. Nabbouta mu přislíbili další lékaři s Podbořan, že v případě potřeby pomohou. Jednoho - dva zdravotníky do centra dodá léčebna v Petrohradě. O víkendu byl vznesen dotaz, zda jsme ochotni očkovat i o víkendu. Bez bližšího upřesnění jsme odpověděli, že ano, ale bude to především na dostatku a ochotě lékařů a zdravotníků. Podle všech reakcí to všichni chápou jako poslání. Tak teď už aby došly nějaké vakcíny do Podbořan,“ popsal situaci minulé pondělí tajemník Městského úřadu Podbořany Martin Gutzer.

Kromě lidí ve věku nad 80 let, případně nad 70 let je vytvořen seznam nezbytných osob, jako například hasiči, vodáci, popeláři, kteří by měli být očkování prioritně, stejně jako učitelé, dodal Gutzer.

Na očkování tedy jsou připraveni i praktičtí lékaři. „Čekáme na vakcíny do naší ordinace, seznamy pacientů máme dávno připravené. Zájemci přibývají každým dnem. Rádi bychom naočkovali až 70 % registrovaných pacientů,” uvedl v pondělí na náš dotaz MUDr. Petr Ráliš z Podbořan. Jeho ordinace pečuje o cca 2 500 pacientů.

Přístupová rampa do očkovacího centra již stojí. Centrum bude v zadní části domova seniorů v Podbořanech čp 933. "Odhadujeme, že kolem 20. - 24. března budeme stavebně provozně připraveni. Čekám na schválení registrace očkovacího centra od ministerstva zdravotnictví," doplnil ve čtvrtek M. Gutzer.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video