Pracovníci Domova pro seniory zůstali se svými klienty

Alla Želinská 2020-04-03 16:02:00

Celkem 16 zaměstnanců DpS ve Vroutku se rozhodlo podstoupit dobrovolnou karanténu a zůstalo v domově spolu s klienty. Zatím na dva týdny.

„Vzhledem k dramatizující se situaci v našem regionu jsme se rozhodli přistoupit k důležitému preventivnímu kroku, a tím je dobrovolná karanténa, která je prozatím plánovaná na dva týdny,“ oznámila v pátek 3. dubna ředitelka Domova pro seniory ve Vroutku Markéta Sosnová.

V pátek ráno se celkem šestnáct zaměstnanců domova sešli v práci, v níž zůstanou ve dne v noci na dva týdny. Budou se nepřetržitě dva týdny starat o plynulý chod zařízení. „Budeme zde zkrátka žít spolu s našimi klienty. Tento krok jsme podnikli ve víře, že se nám podaří zabránit vniknutí koronavirové nákazy, jejíž možné následky si nechceme ani představovat. Zkrátka chceme udělat maximum možného (možná trochu i nemožného)! A protože dobrovolná karanténa, jak už název napovídá, je dobrovolná, nikoliv nařízená, všichni jsme tu dobrovolně, za což všem pracovníkům, kteří do toho šli, nesmírně děkuji! Vážím si vašeho rozhodnutí, nasazení a všeho, co jste se rozhodli obětovat pro "naší věc",“ říká ředitelka.

V pátek ráno tedy se všichni - sestřičky, pracovnice sociální a zdravotní péče, hospodářského a administrativního úseku, včetně ředitelky domova - 15 žen a 1 muž, sešli v práci a zahájili svůj 1. den dobrovolné karantény. „Myslím, že mohu říct za všechny, byli jsme nervózní, ale po společné poradě všech "nasazených" pracovníků se nám podařilo naplánovat chod a činnosti tak, abychom to my zvládli a klienti měli potřebnou péči,“ přiblížila M. Sosnová. Opatření pro obyvatele Domova jsou stále stejná, život se momentálně odehrává převážně na pokojích, kam je roznášena i strava. „Využíváme naplno moderních vymožeností k ukrácení času, jako jsou televize, rádia, apod. Někteří se věnují křížovkám, čtení, pletení a jiným aktivitám, které jsou možné. Můžeme se jít projít ven po areálu nebo na terasu Domova, ale po společných prostorách se pohybujeme výhradně s rouškou.

Bude to jistě náročné, ale doufám a věřím, že toto rozhodnutí bylo správné a snad se nám podaří domov uchránit! Myslete, prosím, na nás a všechny ostatní, kteří pracují i v této době na úkor času stráveného se svou rodinou a nejbližšími, zatímco mohou ostatní zůstávat doma v bezpečí a s rodinami,“ dodala s poděkováním Markéta Sosnová.

V Domove pro seniory ve Vroutku platí od 3. března zákaz návštěv a docházení všech externích služeb (kadeřnice, pedikérka, hudební a jiná produkce) na oddělení kromě obyvatel a pracovníků Domova. Od tohoto data je také pozastaveno přijímání nových klientů do odvolání. Od 30. března platí i zákaz přijímání jakýchkoliv  balíčků a předmětů zvenku. Komunikace je možná výhradně jen telefonická  prostřednictvím telefonních čísel na příslušné sesterny, kdy je možnost  videohovorů přes whatsapp po domluvě se službu konajícím personálem.

Komentáře

Nabídky práce

Kurátor Chmelařského muzea - Chmelařství, družstvo Žatec

Náplň práce: průvodcovské služby s komentovanými prohlídkami * zpracování účetních dokladů (evidence skladu, pokladny apod.) * účast na veletrzích cestovního ruchu a kulturních akcích ve městě * aktualizace webových stránek muzea a fb * obnova a realizace expozic muzea. Požadujeme: SŠ vzdělání zakončené maturitou * dobré komunikační dovednosti * základní znalost AJ * znalost NJ výhodou * praxe v cestovním ruchu výhodou * samostatnost, ochota učit se novým věcem. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz


Operátor CNC mechatronického soustruhu, obráběč kovů

Náplň práce: obsluha a programování CNC obráběcího centra (soustruhu) * stanovení obráběcích parametrů a sestavení nástrojů a materiálů * kontrola nastavení strojů a kontrola nástrojů, kontrola průběhu práce během výrobního procesu * provádění kontrolního měření vyráběných součástek pomocí různých měřících a zkušebních přístrojů. Požadujeme: SŠ/SOU vzdělání - technické strojní * znalost řídícího systému Fagor * znalost čtení technických výkresů * schopnost samostatně určit technologický postup soustružení a zvolit potřebné nástroje a materiály. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz


Strojní zámečník - Chmelařství, družstvo Žatec

Náplň práce: výroba a montáž česacích linek * zámečnické a svářečské práce. Požadavky: SOU/SŠ vzdělání technické * svářečský kurz na kyslíko-acetylenové svářování plamenem * svářečský průkaz na svařování elektrickým obloukem v ochranné atmosféře. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video