Zaměstnanci a pacienti léčebny si oddechli: skončila karanténa, všichni negativní

Alla Želinská 2020-04-16 11:00:00

„Naše léčebna se vrací do normálního života a běžného provozu. S radostí dáváme na vědomí, že poté, co jsme obdrželi negativní výsledky opakovaných testů, nám Krajská hygienická stanice zrušila karanténní opatření,“ oznámilo vedení Psychiatrické léčebny Petrohrad ve středu 15. dubna.

„Včera jsme ukončili karanténní opatření nastavené Krajskou hygienickou stanicí v Ústí nad Labem, které trvalo od 3. dubna a bylo do něj zapojeno 37 zaměstnanců, kteří bydleli v léčebně a střídali se v osmihodinových nebo ve dvanáctihodinových směnách podle profesí. V současné době v léčebně jsou všichni negativní včetně pacientů a klientů,“ potvrdil nám ve čtvrtek 16. dubna ředitel Ladislav Henlín. 

Léčebna tedy z krizového režimu se pomalu vrací do běžného. „Zaměstnanci už budou chodit domů a do práce, začínáme propouštět pacienty,“ dodal ředitel s tím, že ovšem návštěvy pro pacienty jsou ještě zakázány.

Od pátku 18. dubna bude opět fungovat dětská skupina – hlídání dětí pro zaměstnance léčebny.

Všem zaměstnancům ředitel osobně poděkoval – za to, že se dobrovolně přihlásili do "první linie", že to vydrželi a tím potvrdili platnost motta léčebny: "Není úspěchu bez úsilí". Jmenovitě pak především primářce MUDr. Ivetě Geisselové. Poděkoval za nasazení tříčlennému týmu, který po dobu 12 dnů zajišťoval v léčebně stravování. Ošetřovatelský personál jejich práci ocenil diplomy a dojal tím vedoucí stravovacího úseku Janu Talhoferovou.

„Díky patří všem – panu řediteli, zdravotním sestrám, lékařům, ergoterapeutům, panu údržbářovi, sanitářům, uklízečkám, sociálnímu pracovníkovi, stravovacímu úseku. Děkujeme také těm, kteří nám přáli sílu a zdraví, psali nám vzkazy, zprávy a povzbuzující komentáře a podpořili nás psychicky nebo materiálně. Zvládli jsme to!“ shrnula A. Novotná z vedení léčebny. 

O dvou pozitivních testech na koronavir a následných opatřeních v PL Petrohrad jsme psali TADY .

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video