Covid řádí v nemocnici, domov důchodců zpřísňuje opatření

Jarka Cibulková 2020-10-14 14:29:08

Lounsko (caj) Nárůst pozitivně testovaných nemocí Covid-19 se projevil také v našem okrese. K nedělní 18. hodině bylo v kraji vyšetřeno na možnou nákazu koronavirem 27 111 lidí. Za posledních 24 hodin přibylo 268 nakažených. V okrese Louny je aktuálně nemocných 259 osob nákazou Covid-19, nově nakažených za 24 hodin přibylo 26 osob.


Nemoc se nevyhnula ani lounské nemocnici. Na oddělení lůžek následné péče bylo pozitivně testováno osmnáct pacientů. Nákaza se dotkla i čtyř zaměstnanců. V celé budově nemocnice také platí od 30. září zákaz návštěv. „Většina z nich má bezpříznakový průběh onemocnění Covid-19, nikdo nemusel být přeložen do jiného zařízení. Testovaní byli všichni pacienti a personál postiženého oddělení. Poskytování zdravotní péče v lounské nemocnici nemuselo být přerušeno, pouze na oddělení následné péče nejsou nyní přijímání noví pacienti,“ sdělila nám tisková mluvčí společnosti AGEL Radka Miloševská.

Dobrá zpráva přišla z Domova pro seniory v Lounech: „Dobrý den přátelé, jsme stále bez covid a jsme v pořádku,“ napsala na facebookové stránky domova jeho ředitelka Jana Černá. Aby to tak zůstalo i nadále, přistoupili ke zpřísnění opatření. K zákazu návštěv se nyní přidává i zákaz vycházení klientů mimo areál. Výjimku může povolit pouze ředitelka domova. Budou se týkat hlavně návštěv u lékaře.

„Uvnitř domova jsme oddělili provozy tak, aby se zaměstnanci jednotlivých úseků potkávali co nejméně. Klienti mají volný pohyb po budově i areálu. Roušky nosit mohou, ale nemusí. Ať už je to za námi. Buďte na sebe opatrní,“ popřála Jana Černá.

Město Louny provozuje krizovou telefonní linku (603192021), na níž si mohou senioři a lidé v karanténě a izolaci, kteří nemají možnosti pomoci od rodiny či známých, domluvit zajištění nákupu základních potravin, hygienických potřeb a léků v částce do 500 korun.

Deset tisíc respirátorů si rozeberou zaměstnanci škol a školek v okrese, dovezlo je z kraje město Louny ve čtvrtek 8. října.

Vládní opatření od tohoto pondělí zavedla střídavou distanční výuku na druhých stupních základních škol. Od poloviny týdne zřejmě dojde k plošnému uzavření škol.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video