Nejpozději v roce 2028, slibuje ŘSD dokončení D7

Lucie Steklá 2024-04-10 07:29:00

Lounsko - Za předpokladu bezproblémové přípravy stavby by mohla být dálnice do z Prahy do Chomutova hotova ve druhém čtvrtletí roku 2023. Takové dostali informace zástupci obcí a měst v září roku 2015 od Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na pravidelné informační schůzce. Nyní je datum dokončení kompletní D7 stanoven na rok 2028. Stále ale platí jedno – posledním zhotoveným úsekem bude obchvat Postoloprt. Letos chce ŘSD zahájit stavbu všech tří posledních úseků ve Středočeském kraji, do dvou let pak chybějící část u Postoloprt. V podcastu ŘSD to řekl ředitel Radek Mátl.


,,Letos chceme zahájit stavbu všech tří úseků ve Středočeském kraji. Probíhají tam archeologické průzkumy, které chceme letos dokončit a zahájit vlastní stavební práce. V jednom bodě dálniční sítě se koncentrují tři zásadní strategické procesy. Dostavba dálniční linie, výstavba budoucího dálničního křížení s očekávaným mohutným transitním i místním významem a konečně kapacitní a dopravně důstojné připojení klíčového letiště,“ vysvětlil Radek Mátl, ředitel ŘSD.

Dálnice D7 je důležitá pro mezinárodní dopravu i pro dopravní spojení obyvatel Lounska, Žatecka, Mostecka a Chomutovska s Prahou. V blízkosti D7 vznikla řada průmyslových zón, které zaměstnávají tisíce lidí. ,,Ještě před několika lety to byl pro obyvatele Lounska i Chomutovska jen sen, že může být dálnice dostavěna. Letos bude v definitivní podobě spuštěn úsek u Chlumčan a celkové zprovoznění dálnice v celém svém úseku se rychle blíží. Prakticky do tří let bude stavba ,,sedmičky“ ve středočeském kraji dokončená. Zbývat bude již jen poslední úsek – rozšíření obchvatu Postoloprt, poslední úsek v Ústeckém kraji, u nějž předpokládáme, že bude nejpozději v roce 2028 zhotoven. Jsem přesvědčen, že jsme schopni stavbu do dvou let zahájit,“ dodal ředitel ŘSD.

Na snímku je zobrazení tras D7. Zeleně značené jsou trasy dálnice D7 již zprovozněné, červeně úseky v realizaci, žlutě úseky, u nichž je předpoklad zahájení stavby v letošním roce, modré s rokem zahájení 2025, hnědé v roce 2026, šedá v roce 2027. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video